Tulevaisuuteni, tai ainakin lähitulevaisuuteni alkaa selkeytyä. Maanantaina kirjoitin äidinkielen esseen jota en halua enää muistella, ja nyt olen vanhempieni luona. Tosin yksin täällä kaikkien ollessa muualla. Hyvä tilaisuus siis lukea seuraaviin kirjoituksiin. Mutta aamu on vasta aikainen.

Olen kai hakemassa jatko-opintoihin. Se pitäisi myös hoitaa aivan pian. Ainakin sen osalta, että ajattelin hakea Helpalle sekä pukuompelijalinjalle että hiusalan koulutukseen. En tiedä että kiinnostaako kumpikaan mua oikeasti, tai siis kyllähän nyt tietysti, mutta niin paljoa että niitä haluaisin opiskella. Haen myös valtsikkaan kehitysmaatutkimusta lukemaan sekä Metropoliaan kätilöksi oppimaan, mutta yo-pohjainen amistutkinto houkuttelee ehkä nopeudessaan vähän enemmän. Ja etenkin kampaajan työ kun olisi sellaista, että sitä voisi tehdä missä päin maailmaa tahansa. On turha yrittää kieltää, etteikö Budapestissa asuva vaikuttaisi näihin suunnitelmiin. Hänellä kun on enää kaksi vuotta neljästä yliopistoa jäljellä. Turha tällaisia on tässä vaiheessa suunnitella, mutta toisaalta on hinku saada ammatti jotta yhdessä voidaan muuttaa johonkin missä sillä sitten elättää itsensä opiskellessaan lisää. Koska ehdottomasti haluan opiskella lisää, en olla mikään kampaaja koko loppuikääni. Mutta en tiedä toisaalta että kiinnostuisinko koko kampaajajutusta jos motiivi ei olisi saada mahdollisimman kansainvälinen ammatti.

Mutta olen ilmeisesti lähdössä Budapestiin huhtikuun alussa. Kunhan selviän sinne asti. Toisaalta aika kyllä valuu, aika nopeasti. Ainoa mikä vähän huolettaa on, että tämän hiusalan haastattelu/pääsykokeet ovat epämääräisenä aikana "huhtikuun alkupuolella" kuten opintosihteeri asian ilmaisi. Sivuilla lukee 7-11.4. Toivottavasti ne ovat silloin ja oikeasti alussa. Tahtoisin nimittäin Budapestiin sen viikon viikonlopuksi. Mutta jos aika on tuo ja opintosihteerin sanaan voi luottaa, niin enkös uskalla varata lentoliput jo perjantai-illaksi 11. pv ?

Jännä ajatus tuo Budapestiin meno. Ajattelin olla ainakin kolmisen viikkoa, tulla takaisin vasta toukokuun alussa. Ihana ajatus, mutta käytäntö ehkä vähän jänskättää. En oo ikinä ollu kotoa tai varsinkaan Suomesta pois niin pitkään, enimmillään kaksi viikkoa. Ja nyt sitten olisin ehkä jopa kuukauden.